Maddex fietsspeciaalzaak 10 Beoordeling 9.3 gebaseerd op 153 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist


 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 09:00 - 18:00
Woensdag 09:00 - 18:00
Donderdag 09:00 - 18:00
Vrijdag 09:00 - 18:00
Zaterdag 09:00 - 16:00
Zondag Gesloten

fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner

Het licht aan het einde van het fietspad


In Nederland zijn we dol op fietsen. We fietsen naar onze werkplek, recreatief, we doen boodschappen met onze fiets en zeker in de stad is de fiets een belangrijk vervoersmiddel. We zijn er zo aan gewend dat we de mogelijke gevolgen van bepaalde verkeerssituaties onderschatten. En dat kan gezien de drukte op de weg behoorlijk gevaarlijk zijn, zeker nu de dagen korter worden en we vaker in het donker fietsen. Het maakt de verlichting van je fiets een belangrijk punt van aandacht.

Veiligheid boven alles

Goed zichtbaar zijn dus. Met name op fietspaden wordt het drukker en drukker, en ligt het tempo van het verkeer om ons heen mede dankzij e-bikes en scooters steeds hoger. De beperkte ruimte die er is moeten we met elkaar zien te delen. En zonder goede verlichting word je helemaal niet of te laat gezien. Terwijl gevaarlijke situaties eenvoudig (en goedkoop) te voorkomen zijn.

Bij aanschaf letten op!


Laat om te beginnen de ‘flutlampjes’ met de (platte) zogenaamde knoopcelbatterijtjes gerust liggen. Die bieden onvoldoende verlichting. Bovendien, zo’n leeg batterijtje is niet milieuvriendelijk. Pas ook op met een teveel aan zogenoemde ‘lumen’. Met lumen omschrijven we de maat van de totale hoeveelheid licht. Deze ‘wolk van licht’ opent letterlijk de weg die voor je ligt, maar verblindt meteen eventuele tegenliggers. Fiets je veel in de buitengebieden dan is een dergelijke hoeveelheid licht wel verstandig. In drukkere gebieden is gebundeld (en op het wegdek gericht) licht veiliger. Een sterkte van 25 lux is in de stad voldoende. Fiets je vooral langs en door donkere gebieden dan is 50 lux een prima sterkte.

Antwoord op je vragen

Vraag bij de aankoop van je nieuwe fiets naar het soort verlichting dat erop zit en of dat past bij jouw fietsplannen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je huidige fiets nog prima voldoet, maar dat de verlichting van je fiets toe is aan een upgrade. Wat je vraag ook is, onze vakmensen staan klaar voor hulp en advies.

Alles wat je moet weten over speed pedelecs
Wil je snel en gezond naar je werk zonder in de file te staan? Dan is een speed pedelec een uitstekende keuze! Deze snelle elektrische fietsen bieden trapondersteuning tot wel 45 km/u, wat aanzienlijk sneller is dan een reguliere e-bike (maximaal 25 km/u).
Lees verder
Hoe moet je omgaan met je accu na winterstalling
Veel fietsers kunnen niet wachten om hun elektrische fiets weer uit de stalling te halen zodra de winterkou voorbij is. Dat is begrijpelijk, maar het is essentieel om bij het voorjaarstochtje goed op een belangrijk onderdeel van je e-bike te letten: de accu.
Lees verder
Waarom kiezen voor riemaandrijving?
Fietsen met riemaandrijving (ook bekend als belt drive) winnen steeds meer aan populariteit als alternatief voor de traditionele fietsketting. Een riemaandrijving bestaat uit een kunststof of carbon riem en biedt diverse voordelen. Hoewel de aanschafprijs vaak wat hoger ligt dan bij een ketting, is het systeem duurzamer en onderhoudsvriendelijker. Overweeg je een fiets met riemaandrijving? Lees verder en ontdek of dit systeem bij jou past.
Lees verder
ABUS Yardo: Fiets Innovatie van het Jaar 2025
ABUS Yardo Kettingslot met Vingerafdrukherkenning. Innovatie in fietssloten is zeldzaam, maar de ABUS Yardo brengt hier verandering in. Dit geavanceerde kettingslot werkt met vingerafdrukherkenning, waardoor sleutels en cijfercodes overbodig zijn. Met zijn moderne technologie, gebruiksgemak en hoge veiligheidsstandaard is de ABUS Yardo uitgeroepen tot de Fiets Innovatie van het Jaar 2025.
Lees verder
Behandel regenkleding op de juiste manier
Voor de optimale werking van jouw regenjas is regelmatig wassen aanbevolen. Zo blijft de waterkolom vrij van stof en vuil, waardoor regenwater opgevangen wordt en jij droog overkomt. Door de duurzame, PFAS-vrij, DWR coating blijft (regen)water op de stof liggen en rollen druppels er makkelijk af. Merk je dat dit effect afneemt, gebruik dan de AGU DWR Wash-In behandeling na een normale wasbeurt.
Lees verder
Göta Kanalleden verkozen tot mooiste fietsroute van 2025
Tijdens de jaarlijkse Fiets- en Wandelbeurs is opnieuw de verkiezing voor de mooiste fietsroute van het jaar gehouden. Dit keer ging de eer naar een bijzondere route in Zweden: de Göta Kanalleden. Deze schilderachtige fietsroute van 220 kilometer volgt het Götakanaal en ligt in de buurt van het bekende Vätternmeer.
Lees verder